دومین کنفرانس بین‌المللی "گردشگری و معنویت" برگزار شد

دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت سه شنبه 26بهمن ماه با حضور پرفسور غلامرضا اعوانی چهره ماندگار کشور، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، دکترسعدالله نصیری قیداری دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دکتر رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رییس کنفرانس و رییس دانشگاه علم و فرهنگ و اساتیدی از ایران و سایر کشور های دنیا در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

دومین کنفرانس بین‌المللی "گردشگری و معنویت" برگزار شد

دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت سه شنبه 26بهمن ماه با حضور پرفسور غلامرضا اعوانی چهره ماندگار کشور، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، دکترسعدالله نصیری قیداری دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دکتر رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رییس کنفرانس و رییس دانشگاه علم و فرهنگ و اساتیدی از
ایران و سایر کشور های دنیا در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در ابتدای این مراسم منوچهر جهانیان رییس دانشکده گردشگری و دبیر این کنفرانس با اشاره به برگزاری موفق نخستین دوره کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت در سال گذشته، گفت: با توجه به استقبال به وجود آمده برآن شدیم تا دومین کنفرانس بین الملی گردشگری و معنویت را برگزار کنیم .همچنین در این دوره شاهد حضور و استقبال اساتید برجسته داخلی و بین المللی بیشتری نیز بودیم.
وی افزود: امسال به این کنفرانس 210 مقاله رسیده بود که در نهایت 25مقاله با داوری های سختگیرانه برای سخنرانی انتخاب شدند .
دکتر منوچهر جهانیان عنوان کرد: در این همایش رونمایی از نخستین مجله گردشگری و معنویت به زبان انگلیسی و تقدیر از پرفسور اعوانی و اعطای جایزه بین‌المللی کنفرانس گردشگری و معنویت را نیز خواهیم داشت.

وی همچنین در ادامه به قرائت پیامی ارسالی از سوی سازمان ملل برای دومین کنفرانس گردشگری و معنویت پرداخت.
در متن پیام شوجین، دبیر اجرایی و مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی جهانگردی به این کنفرانس بین‌المللی آمده است: "از سوی سازمان جهانی جهانگردی سازمان ملل متحد (UNWTO) سازمان وابسته به سازمان ملل متحد که مشغول رشد و توسعه صنعت گردشگری در جهان است، برای شما در دومین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت که موجب ارتقای مفهوم معنویت است آرزوی موفقیت می‌کنم.

امروزه گردشگری بین‌المللی ٧ درصد تجارت جهانی را شامل می‌شود و نیز ١٠ درصد GDP و یک یازدهم کلیه مشاغل دنیا را در برمی‌گیرد و علی‌رغم چالش‌های مطرح گردشگری بین‌المللی، در حال رشد روزافزون است. با برشمردن اهمیت آن برای رشد اقتصادی و اجتماعی و ایجاد اشتغال در بسیاری از کشورها روبه رشد است.
جمهوری اسلامی ایران سرشار از منابع غنی فرهنگی و طبیعی است و یکی از کهن‌ترین تمدن‌ها در دنیا محسوب می‌شود. پتانسیل‌های آن، این کشور را به یکی از مقاصد گردشگری بی‌بدیل در دنیا تبدیل کرده است.
از سال ۲۰۱۶، ICTS به عنوان بستری مناسب برای تبادل تحقیقات علمی و پژوهشی به شمار رفته و توانسته برای تبادل تجربی و پژوهشی در سال ۲۰۱۷، متخصصین را از کشورهای استرالیا، انگلستان، یونان، هنگ‌کنگ و مالزی که در آنها تبادلات علمی و آموزشی بسیاری صورت می‌گیرد گردهم آورد.
بیش از ۱۴۳ مقاله برای ارایه در ICTS ارسال شده، تاثیر و نفوذ کنفرانس گردشگری و معنویت بسیار زیاد است. علاوه بر این، هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۷ را "سال گردشگری پایدار جهت توسعه" نامیده است.
این فرصتی بی‌نظیر است که اذهان را به سوی گردشگری و توسعه پایدار در ایران سوق دهد. این مراسمی برای همه است و ما همه شما را که دست‌اندرکار این مراسم هستید تشویق می‌کنیم که برای موفقیت این سال تلاش کنید.
من به دانشگاه علم و فرهنگ که مرکز آموزشی، فرهنگی و تحقیقاتی است و همچنین به انجمن علمی گردشگری برای برگزاری دومین کنفرانس گردشگری معنویت تبریک می‌گویم و امیدوارم سازمان‌دهندگان و شرکت‌کنندگان در این کنفرانس موفق باشند و خروجی مناسب و شایانی داشته باشد."

دکتر ایمانی خوشخو اظهار کرد:
برقراری ارتباط با ریشه‌ای قوی بین معنویت و گردشگری هدف این کنفرانس
دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رییس کنفرانس گردشگری و معنویت نیز پس از خوش آمدگویی به مهمانان، گفت: خدا را شاکریم امروز توانسته ایم با موضوعی که در یک دوره درسی در سال 91مطرح شد، امروز به عنوان یک رویکرد معنوی به گردشگری تداوم پیدا کند و برای دومین سال متوالی کنفرانس بین المللی بزرگی را برگزار کنیم.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه افزود: دراین کنفرانس و طی یک پروژه بین المللی به دنبال برقراری ارتباط باریشه‌ای قوی بین معنویت و گردشگری هستیم که این مهم دارای شاخه های بسیاری است و یکی از آن شاخه ها ادراک معنوی گردشگری از سفر است.
دکتر ایمانی خوشخو عنوان کرد: منظور از گردشگری معنوی، گردشگری مذهبی نیست. ما به دنبال این فرضیه هستیم که همه گونه های گردشگری به لحاظ معنا دارای نتایج ارزشمندی است. به عقیده ما همه پدیده ها صورت و معنایی دارند و گردشگری صورتی است که همه با آن آشنایی داریم، اما این معنا و باطن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که با تکیه بر مفاهیم علمی و دینی مان در حوزه گردشگری می توانیم بگوییم معنی و مفهوم گردشگری معنوی چیست؟ و این نکته که گردشگر به دنبال آرامش روح است را نباید از نظر دور دید.
رییس کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت در ادامه تاکید کرد: جهاددانشگاهی 34سال است که در عرصه های ناشناخته قدم های مثبتی برداشته است و امروز نیز در حوزه نظریه پردازی که مد نظر مقام معظم رهبری است این کنفرانس و موضوع مهمی است که به آن پرداخته‌ایم.

وی در پایان عنوان کرد: اتصال گردشگری و معنویت راه میان‌بر برای استقرار گردشگری پایدار است.


پرفسور اعوانی:
گردشگری و معنویت زیبنده فرهنگ ماست
پروفسور غلامرضا اعوانی رییس سابق مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، گفت: گردشگری و معنویت زیبنده فرهنگ ماست و جز با معنا و مفهوم گردشگری معنوی سازگار نیست. معنویت در تمامی ابعاد عرفان، حکمت، حکمت نظری و عملی رسوخ کرده است و همچنین تشیع که به نظر ائمه شیعه نمونه اعلای معنویت هستند، برای اینکه ارتباط با معنویت را برقرار کنند به سفر روی آورده اند.
این چهره ماندگار کشور تصریح کرد: چنانچه جسم با غذا آرام می‌گردد روح انسان نیز با معنا شکل می‌گیرد.در نتیجه گردشگری اگر همراه با نظر و اندیشه باشد، موجب تکمیل نفس می‌گردد.
دکتر اعوانی همچنین تصریح کرد: ایران مهد حکمت الهی است و باید از ظرفیت های آن استفاده شود و برای استفاده از این ظرفیت ها باید متخصصان خوبی تربیت کنیم، برنامه ریزی در گردشگری معنوی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید این مقوله وارد دروس کارشناسی ارشد گردد. همچنین تالیف کتاب دراین حوزه و مدیریت صحیح و استفاده از تجربیات غربی ها نیز می‌تواند در پیشبرد اهداف این کنفرانس نیز موثر باشد.

دکتر طیبی:
کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت می‌تواند به اهداف خوبی برسد
دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی نیز در ادامه این کنفرانس با اشاره به دستاوردهای جهاددانشگاهی بعد از انقلاب، گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه علوم و فناوری، علوم پایه، محیط زیست و ... توانسته است فعالیت های خوبی داشته باشد و تا به امروز در حوزه سلول های بنیادی جز 10کشور برتر قرار گرفته است که این افتخاری برای ایران است.
وی افزود: نخستین دانشکده گردشگری و پژوهشکده گردشگری که توسط دانشگاه علم و فرهنگ راه اندازی شد در حوزه علوم انسانی از توانایی ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی است وهمچنین به خاطر اهمیتی که دین ما به گردشگری دارد می توانیم بگوییم این کنفرانس نیز می‌تواند به اهداف خوبی برسد.